Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

19:20, 27 мар 18 / Култура 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 30 март до 1 април в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

Участие са заявили 65 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан, Сърбия и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Ще участват 2 университета: Минно-геоложкият „Св. Иван Рилски” и Нов Български.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световноизвестни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

Падналите върху земната повърхност твърди тела с извънземен произход винаги са провокирали интереса и на учените, и на широката общественост. За първи път ще участва колекционер на метеорити, намерени на различни места по света. 

Поради разрастване на изложението, то ще се проведе на І и ІІ етаж в Експозиционната зала.

Вход в музея - с билети от 1 лев за деца и възрастни.

Работното време е от 10.00 до 19.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама