Липсва политическа воля за електронните гривни за осъдените

10:30, 12 апр 18 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Избягали затворници, осъдени и укрили се преди да влязат в затвора и рецидивисти, които след като излежат наказанията си излизат на свобода и извършват отново същите престъпления, за които вече са лежали. Това е картината, която вече близо три десетилетия поражда усещането за несправедливост у нас. Темата коментираха Антон Станков, бивш правосъден министър и Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София пред БНТ.

"Гривните са много хубаво решение и аз съм участвал в разговори, в които са ни показвани на нас като хора, отговорни за затворното дело към онзи момент, показвани са ни модели. Гривните могат да бъдат както вътре в затвора, така и навън - при определена мярка за неотклонение, например домашен арест. Тяхното приложение е доста широко", предложи Антон Станков.

Той е категоричен, че финансовите аспекти възпрепятстват приложението, но по думите му категорично липсва и воля.

"Въпрос на желание от страна на управляващите. Трудно може някой да ме убеди, че държавата не може да отпусне "n-на брой" средства, за да закупи подобен тип устройства, които се прилагат по света може би над 15 години", коментира и Николай Кокинов. Липсва политическа воля, всичко друго са обяснения, добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама