Приятелката на убития Георги в Борисовата градина даде показания пред съда

12:45, 12 апр 18 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"На 2 юни 2015 г. в 11:42 часа ми се обади Георги и каза, че ще ме чака пред моето училище "Христо Ботев" край БНР. Минута по-късно той отново ми звънна и ми каза: "Лора, моля те, ела, наръгаха ме". Това разказа пред Софийския градски съд приятелката на убития през 2015 г. в Борисовата градина ученик Георги Игнатов.

Тя беше първият свидетел по делото за смъртта на момчето, за което подсъдим е Йоан Матев. Лора си спомни, че след думите на Георги, че е наръган, тя не е затваряла телефона и е тръгнала да го търси на алея в Борисовата градина. 

"Сетих се, че сме се събирали на една пейка и тръгнах към нея. Видях го да лежи по гръб. Портфейлът му беше отворен, а до него имаше тесте карти", разказа още момичето и добави, че Георги е гледал в една точка, имал пяна на устата и си държал ръката на раната в корема, която била от нож. През това време той издавал "ужасяващи" звуци и опитвал да си поеме въздух. Тя го пипнала за рамото и го държала за ръката, разказа още през сълзи момичето.

Минути по-късно дошъл техен общ приятел, линейка и полиция. Една минута е била необходима на лекарите да констатират, че той е издъхнал.

"Той беше отличен ученик, беше възпитан и целеустремен. Нямаше врагове", каза още Лора пред съда. 

За първи път в съдебната зала присъстваха и родителите на Георги - Валентин и Албена Игнатови.

Делото продължава с разпити на свидетели. 

В залата беше и майката на Йоан Матев - Сребрина Гаджева, която твърди, че синът й е невинен, въпреки че именно брат му го издаде, завеждайки разследващите до мястото, където е изхвърлен ножът след убийството.
 

При разпита на бащата на Георги стана ясно, че той и съпругата му са дошли на мястото на инцидента 30 минути, след като Лора им звъннала. Той обясни, че е видял широка рана на корема на Георги, а около него нямало кръв.
 
В момента се провежда разпитът на майката на Георги Албена Игнатова. Тя и съпругът й са граждански ищци по делото. След това ще бъдат разпитани още двама свидетели.

Делото продължава с разпити на още свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама