Мохамед Халаф: Този път ударът срещу Сирия ще бъде по-съкрушителен

15:15, 12 апр 18 / Свят 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ескалацията на напрежението около Сирия расте. Основателни ли са опасенията, че обратното броене до нанасянето на военни удари вече е в ход? Пред БНР журналистът Мохамед Халаф прогнозира, че удар ще има и той ще е по-силен от миналогодишния.

"Този път този удар ще бъде по-съкрушителен, тъй като американците и техните съюзници Франция и Великобритания искат да дадат достатъчно гаранции и да потвърдят, че никога повече няма да позволят използването на химическо оръжие от която и да е държава в света срещу собствения й народ", коментира Халаф. 

Целта на тази атака, която се очаква, не е промяна на баланса на силите в Сирия или промяна в режима на Башар Ал Асад, смята Халаф. По думите му, тя има предупредителен характер към сирийския лидер и неговите съюзници в лицето на Русия и Иран. 

Мохамед Халаф не вярва в апокалиптичните сценарии за региона. Тази война по думите му ще произвежда други войни: "Имаме израелско-иранска война на територията на Сирия. Имаме война на Турция срещу кюрдите и техните съюзници. Тези войни ще бъдат вътрешни войни". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама