Десет жертви на стрелба в училище в Санта Фе, Тексас

08:17, 19 май 18 / Свят 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десет души са загинали, а други десет са били ранени, повечето от които ученици, при стрелба в училище в града Санта Фе в американският щат Тексас, съобщават световните медии, цитирани от „ТВ Европа“. Вътре и около училището са били открити експлозиви, района е бил отцепен.

Заподозреният за стрелбата вече е задържан от полицията. Все още не са ясни мотивите на 17-годишния ученик, но се смята, че той е планирал от извествно време нападението. Димитриос Пагорчийз е използвал полуавтоматичен пистолет и пушка с отрязана цев.

Той е обвинен в убийство при утежняващи обстоятелства, което може да доведе до смъртно наказание. Намерението му било след нападението да се самоубие, но той се предал на властите, казвайки, че не е събрал смелост да го стори.

Няколко часа след стрелбата в Тексас американският вицепрезидент Майк Пенс каза, че президентът Доналд Тръмп предприема действия, за да може училищата да станат безопасно място. Място, което трябва да се уважава, защото именно в училище човек се изгражда като личност, заяви Тръмп, цитиран от световните агениции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама