Младежи раздават стикери на шофьори за безопасност на пътя в Горна Оряховица

09:30, 01 юни 18 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампания "СПРИ! Давам път на пешеходец" ще се проведе днес от ученици от Младежкия парламент в Горна Оряховица.

Благодарение спонсорството на Общината младежите имат отпечатани нови 1000 стикери по темата.

"Въпреки полаганите усилия проблемите по училищата се увеличават, безразсъдните водачи също се увеличават. Ние от Горнооряховски младежки парламент, дебатирайки по проблема стигнахме до извода, че трябва постоянно да се напомня на участниците в движението за лошите последици от необмисленото поведение по градските улици. В тази връзка решихме да направим поредната кампания за раздаването на стикери, този път на първи юни - Деня на детето, като по този начин припомним на хората колко важно нещо е безопасността и сигурността на пътя. И колко внимателни трябва да сме, особено към децата", казват младежите.

Кампанията е синхронизирана и с други градове на България – Димитровград, Левски, Силистра, Варна, на които вече са изпратени стикери. Доброволци от младежките организации на тези градове по същото време /1.06.2018 г. от 17,30 часа / ще раздават стикери на шофьорите, за да ги залепят на колите си, като знак за внимание на участниците в уличното движение.

Кампанията „Спри! Давам път на пешеходец“ за първи път се проведе във Варна на 15 септември 2015 година, като бяха раздадени 9000 стикера. Целта на кампанията е да се повиши ангажираността на всички шофьори и да се припомни на участниците в движението да бъдат взаимно толерантни на пътя. Всеки, който се чувства съпричастен към акцията, залепя стикера в задната част на автомобила си. Кампанията "Спри! Давам път на пешеходец!" се организира в памет на загиналите на пешеходни пътеки Лора от Варна и Ники от Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама