Танцови двойки от 24 държави участват в започващата "Купа Бургас"

09:50, 01 юни 18 / Спорт 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 300 танцови двойки от 24 държави пристигат за участие в 33-то издание на международния турнир по спортни танци „Купа Бургас“. Той ще се проведе на 1 и 2 юни в зала "Младост". Състезанието е част от съпътстващите събития на Европейския морски ден, предаде БНР. 

Участници от Колумбия, Израел и Малта ще се включат за първи път в традиционния международен турнир тази година. Изключително атрактивни са израелците, каза  председателят на клуба по спортни танци "Бургас 1975" Андрей Тодоров. Специално за откриването в 19.30 ч. на 1 юни са поканени Фолклорен ансамбъл Странджа, които ще поканят и гостите да се включат едно българско хоро, посочи още той. 

Официалното откриване е от 19.30 часа, но спортната част започва още от 10 ч. сутринта с най-малките участници. 

Турнирът по спортни танци „Купа Бургас“ е един от най-старите в Европа. В него са взимали участие едни от най-добрите танцови двойки в света, бивши и настоящи европейски и световни шампиони. Амбицията на организаторите е за следващата година Бургас да стане домакин на европейска купа за професионалисти.

Подобни състезания доставят, огромно удоволствие на публиката, защото изпълненията на танцьорите са наситени с изящни движения и голям емоционален заряд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама