Григор Димитров и Фернандо Вердаско се изправят един срещу друг на "Ролан Гарос"

08:50, 01 юни 18 / Спорт 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров и Фернандо Вердаско ще открият програмата на Корт №1 в петък. Двубоят помежду им за място на осминафиналите на „Ролан Гарос“ започва в 12:00 часа. 

Двамата тенисисти имат четири изиграни срещи, в които си размениха по две победи. Последният им мач бе на турнира „Индиан Уелс“ в Калифорния, където първата ракета на България допусна загуба.

Фернандо Вердаско има повече от 500 победи в кариерата си. В момента 34-годишният испанец е на 35-то място в световната ранглиста. 

Една от суперзвездите на световния тенис Новак Джокович говори за българския си колега Григор Димитров пред NOVA. Той коментира, че Григор Димитров е в добра форма, показал е в мача срещу Доналдсън, че е стабилен психически в тежки моменти, а в мача срещу Вердаско "трябва да влезе позитивно".

Според Джокович Гришо има отличен екип, който му дава добри съвети, и  е много добре подготвен. "В добра физическа форма е. Показа също, че е стабилен психически по време на тежки моменти в мача срещу Доналдсън и остана концентриран до край. Вярно е, че когато вървиш напред в "Ролан Гарос", срещаш все по-трудни съперници. Вердаско е много добър на клей. Знае как да играе във важни мачове, но мисля, че формата на Григор в момента ще му помогне да стигне до крайния успех”, коментира Джокович и допълни: "Грегор знае всичко, запознат е с тънкостите на играта. Трябва само да влезе позитивно в мача и съм убеден,че той ще го направи".

На въпрос как би описал Гришо в три думи, Джокович изброи "елегантен", "интелигентен" и "земен".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама