Андрей Арнаудов откри изложба "За да го кръстиш, трябва да се роди" (ВИДЕО+СНИМКИ)

13:00, 01 юни 18 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„За да го кръстиш, трябва да се роди”. Под този надслов Движението за Национална кауза (ДНК) откри своята изложба в Градската градина. Тя е част от кампанията „Направи го за България”, с която организацията си е поставила за цел да бори проблема с демографския срив в България.

Изложбата представя най-емоционалните кадри от първото издание на Националното кръщене, което се проведе в няколко града на България. С откриването й в София завършват изложбите, които се проведоха в още шест града на страната през май, каза организаторът им Андрей Арнаудов, който от няколко дни има първородна рожба.

Това са подгряващите събития за второто издание, в което се записват деца, заченати през 2017 г. Голямото кръщене тази година ще се случи на 7-ми октомври, отново в много градове из цяла България”, обяви Арнаудов.

Той каза, че в първото издание са били кръстени близо 1000 деца, а до момента са се записали повече от 1000 за голямото кръщене през октомври.

На откриването на изложбата присъства и певицата Мария Илиева, която е едно от новите лица на кампанията „Направи го за България”.

Като всеки млад родител осъзнах, в целия процес на радост и отглеждане на това мъничко същество, което се появи в живота ми колко ценно, смислено и може би най-осмислящо е да имаме деца, да ги оставим като едно наследство на делата, морала, мечтите си и визията си за бъдещето. Много съм щастлива, че тази година ме поканиха да бъда сред лицата и с голямо щастие приех. Кампанията е много смислена и много навреме, защото ние говорим за всички проблеми, които се коренят в тази жестока демографска криза, в която е нашата държава. Надявам се с този пример, който даваме във всички градове с масовото кръщене да вдъхновим хората в детеродна възраст в България не само да имат деца, а да са повече от едно. Няма нищо по-важно за бъдещето ни от това да имаме деца, да ги възпитаме добре и те да движат всичко напред, за да ни има като нация”, каза Мария Илиева.

Отец Кирил пожела да се раждат много деца в България и каза, че миналогодишното Национално кръщене е било благоугодно дело. „Множете се, пълнете земята, нека се множи българският род. Нека да има много дечица, които да бъдат религиозно-нравствено възпитани, да растат в здраве, жизнерадост и да се реализират пълноценно в живота за радост на всички нас”, каза отецът.

"Голямата цел на ДНК е с различни инициативи да се опитат да спрат засилващият се отрицателен прираст на българското население", добави Андрей Арнаудов.

Ние сме най-бързо изчезващата нация според ООН в света. И не само с тази кампания „Направи го за България”, а и с други наши инициативи като мултимедийната кампания Bulgaria Wants You, която ще се опитаме да предложим възможности за работа и условия за завръщане на българите, които емигрираха в последните 30 години. Надеждата ни е да обърнем негативната тенденция към изчезването на българската нация”, заяви още Арнаудов.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама