Аудио гид ще насочва туристите из пловдивските забележителности

17:05, 01 юни 18 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път в България специален аудио гид ще запознава туристите със забележителностите в Пловдив. Това съобщи кметът Иван Тотев по време на представянето на новия туристически продукт.

Мобилното устройство се предлага от Туристическия център на Римския стадион и разказва за забележителностите на Пловдив на три езика – български, английски и руски. То върви заедно с карта на 25 туристически обекта - от Римския стадион, през Стария град до Малката базилика, Източната порта и улицата на занаятите. 

За първи път са включени и обекти, които не са общинска собственост, като уникалната съкровищница на Арменската църква и галерия „Тракарт“. 

Засега на разположение са 50 такива устройства, които могат да се наемат за ден. На по-късен етап в аудио гайда ще бъдат включени и текстове на турски и гръцки език, защото за последните 10 години най-големите туристически групи, които посещават Пловдив, идват от южните ни съседки, каза кметът.

Михаил Бешев от фирмата производител на аудио гайда обясни, че идеята се реализира за първи път в България, а съвсем скоро такава услуга ще се предлага и в София. Инвестицията е за около 80 000 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама