Лисица стана атракция в Пампорово

12:20, 04 юни 18 / Любопитно 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лисица се превърна в истинска атракция за туристите в Пампорово през изминалия уикенд, след като се появи в ски зоната на курорта и съвсем необезпокоявано си потърси храна. Дивото животно позира и пред десетките изненадани посетители на курорта, които я заснеха със своите мобилни телефони пред един от ски гардеробите.

Между тях бе и треньорът по ски от Смолян Атанас Жисов, който обаче не е бил изненадан от появата на хитрото по природа животно. „От миналата година още това животно се навърта. Свикнало е с хората, хапва, кой каквото му даде и бяга. Доста хора я хранят. Хубаво животинче, доверчиво е“, коментира Жисов пред Дарик.

Основно за лисицата обаче, според Атанас Жисов, се грижат служителите от Планинската спасителна служба, които специално за нея се снабдяват с гранули за домашни животни. За целта има и специален съд, който стои на един от прозорците на службата. Дивото животно е свикнало с това и когато огладнее се качвало на близката пейка, похапвало и си тръгвало отново.

В последните дни обаче спасителите забелязали и промяна в навиците на лисицата, която вземала храна и бягала в гората. Предполага се, че е станала майка и носи на малките ядене.

Лисицата до толкова е свикнала с хората, че не се притеснява нито от силната музика, нито от появата на непознати туристи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама