Бенямин Нетаняху е на посещение в Берлин

11:30, 04 юни 18 / Свят 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес израелският премиер Бенямин Нетаняху ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел, както и с френския президент Еманюел Макрон. Предвидено е тази седмица той да разговаря и с британския министър-председател Тереза Мей, съобщи БНР.

Израелският премиер ще отправи послание за максимална непреклонност спрямо Иран в момент в който европейските лидери са загрижени за запазването на иранската ядрена сделка. Германия, Франция и Великобритания са трите европейски страни по договора за иранската ядрена програма.
"Ще обсъдя регионалните развития с тях, но ударението ще бъде най-вече върху Иран, върху продължаването на усилията за спирането на иранската ядрена програма, заяви Нетаняху и подчерта, че това е въпрос от жизнено значение за Израел.

Според европейски дипломат Меркел, Макрон и Мей очакват Нетаняху да им представи алтернатива на иранската ядрена сделка. Европейците подчертават привързаността си към текста и се опасяват, че натискът, оказван от американците, които се изтеглиха от спогодбата на 8 май, и израелците, ще служи на интересите на иранските радикали и ще доведе до широкомащабно обогатяване на уран от страна на Иран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама