Община Кочериново е задлъжняла с над 700 000 лв.

18:05, 04 юни 18 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 700 000 лева са задълженията на Община Кочериново към доставчици и към социалноосигурителни фондове, съобщи БНР, позовавайки се на данни на общинската управа.

Само в рамките на миналата година задълженията на общината в Кочериново, област Кюстендил, са се увеличили с около 200 000 лева.

Стана ясно, че общинските съветници в Кочериново вече два пъти са гласували план за финансово оздравяване на общината с 3-годишен срок за реализация. 
По думите на председателя на Общинския съвет Калин Везенков вторият оздравителен план е бил наложителен, след като през 2016 година Министерството на финансите отказва да одобри първия план на общината.

Според втория оздравителен план за периода от 2018 до 2020 година общината трябва да оптимизира разходите за персонал в местните дейности с 12% спрямо 2017 година. В Кочериново също така трябва да се снижат разходите за администрация на общинските звена, като икономиите трябва да бъдат с 3% спрямо предходната година.

Оздравителният план отчита и необходимостта от това събираемостта на неданъчните приходи да се завиши с около 250 000 лева през целия период на плана.

Предвижда се още увеличаването на приходите в местната хазна от такси, глоби, санкции и наказателни лихви.

Община Кочериново ще прибегне и до безлихвен заем от държавата, с който да разплати около 90% от старите и нововъзникналите просрочени задължения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама