Депутатите отново се скараха - този път за мигрантите

13:24, 22 юни 18 / Политика 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Скандал избухна в парламента и този петък, имаше и безредици. До напрежението в пленарна зала се стигна след декларацията на лидера на БСП Корнелия Нинова по отношение на въпроса с мигрантите. Нинова поиска министър-председателят да дойде и да обясни на депутатите каква позиция ще заеме страната ни на предстояща среща на върха в ЕС по темата за миграцията.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отговори на Нинова и посочи, че в изказването й има спекулации. Каракачанов припомни, че в понеделник министър-председателят се е обявил за затваряне на границите. "Никой не е мислил и няма намерение да приема пари от други държави, за да приема мигранти", каза още Каракачанов.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също взе отношение по скандала в пленарната зала. Сидеров похвали лидера на БСП Корнелия Нинова, че се учи от него в политиката. Лидерът на Атака препоръча на председателя на социалистите да използва лятната ваканция, за да прочете малко книги и да се върне "на есен с песен". 

Веднага след Сидеров Нинова поиска думата  за лично обяснение, след което пред трибуната скочиха депутати първо от "Обединените патриоти", а после - от "БСП за България". До физически сблъсъци не се стигна, защото председателстващият заседанието Явор Нотев даде 10-минутна почивка.

След като заседанието бе възобновено, в парламента дойде и премиерът Бойко Борисов. Той каза, че за първи път той е настоял, че трябва да се направят центрове за убежище и сигурност извън ЕС, в близост до конфликтите. „Винаги съм защитавал незабавното спиране и затваряне на външните граници на ЕС“, заяви той.

„Не знам да има партия в парламента, която да е казала - ние сме за приемане на мигранти“, коментира премиерът. „Национално отговорната ни позиция е ясна на всички“, обяви Бойко Борисов. „Винаги съм държал една и съща позиция“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама