Над 500 състезатели пристигат за Европейското по ориентиране във Велико Търново

19:30, 28 юни 18 25 591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Велико Търново ще е домакин на Европейското първенство по ориентиране за младежи. 500 състезатели от 35 държави пристигат в Старата столица за престижната надпревара, която ще се проведе от 29 юни до 1 юли. Сред тях има атлети както от цяла Европа, така също от САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Те ще бъдат разделени в четири групи – момчета и момичета до 16 годишна възраст; мъже и жени (16-18 г.). България ще бъде представена от 15 състезатели и двама треньори.

Крепостта Царевец ще е арена на спринтовата дисциплина, която ще стартира в 9,00 ч. на 29 юни. Финалът на тази част от състезанието ще е на площад „Цар Асен I“, където в 12,15 ч. е предвидена и кратка церемония по награждаване на най-добрите. Официалното откриване на първенството ще бъде в 17,30 ч. в петък, а всички участници ще дефилират на сцената на Летния театър.

На 30 юни надпреварата продължава в района на село Мийковци, община Елена, а ден по-късно са финалите на щафетните игри, които ще бъдат край Петропавловския манастир.

Европейското първенство е организирано от Българската федерация по ориентиране, Спортен клуб „Трапезица – 1954“, Туристическо дружество „Трапезица – 1902“, общините Велико Търново, Елена и Лясковец. Крепостта Царевец е оценена като една от най-добрите в цяла Европа локации за спортната дисциплина, предвид характеристиките на терена, посочиха организаторите.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама