Звезден рожденик: Ариана Гранде

09:20, 26 юни 18 / Любопитно 25 5223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува Ариана Гранде и навършва 25 години!

Ариана Гранде-Бутера е американска актриса, певица и автор на песни. Тя започва кариерата си през 2008 в мюзикъла 13 на Бродуей. По-късно играе ролята на Кет Валънтайн в американския ситком Викторично.

Ариана Гранде е родена в Бока Ратон, Флорида. Майка ѝ, Джоан Гранде, е главен изпълнителен директор на телефонна и алармена система на компанията Hose-McCann Communications. Баща ѝ, Едуард Бутера, е собственик на фирма за графичен дизайн в Бока Ратон. Името на Ариана е вдъхновено от принцеса Ориана от Felix the Cat (1959). Гранде е с италиански произход и заяви, че е „наполовина сицилианка, наполовина абруцка“. Ариана има полу-брат, Франки Гранде, който е актьор, танцьор и продуцент и е десет години по-възрастен от нея. Майката на Гранде се премества с баща ѝ от Ню Йорк във Флорида, когато е била бременна с Ариана. Гранде заяви, че родителите ѝ се разделят, когато е била на 8 или 9 години.

Като дете Ариана играе в детския театър, като първата ѝ роля е Ани. По време на това тя участва и в мюзикълите The Wizard of Oz и Beauty and the Beast. На 8-годишна възраст тя участва в различни оркестри на круизен кораб и прави музикалния си телевизионен дебют като пее The Star-Spangled Banner за Флорида Пантерс. Тя присъства на Pine Crest School и North Broward Preparatory School.

От 13-годишна възраст тя работи сериозно за постигането на музикалната си кариера, въпреки че все още е концентрирана върху театъра. Когато за първи път пристига в Лос Анджелис, за да се срещне с управителите ѝ, тя има желание да запише R&B албум, когато е на 14: „Звучах като: „Искам да направя R&B албум!“. Те казаха: „Ами, това е адска цел! Кой ще си купи R&B албум на 14-годишно момиче?!“.“. През 2008, Гранде има поддържаща роля на мажоретката Шарлот в мюзикъла „13“ на Бродуей, за която печели National Youth Theatre Association Award. Когато Ариана се присъединява към мюзикъла, напуска гимназията, но продължава да се подготвя. Училището изпраща материали за нея, за да може да се подготвя у дома. Гранде пее няколко пъти на New York City Jazz Club Birdland.

Издава три студийни албума. Първият от тях е озаглавен Yours Truly и излиза през 2013 година. Дебютира под номер 1 в американската класация за албуми на списание „Билборд“, което прави Гранде една от само двете изпълнителки, които са приземили дебютните си албуми под номер 1 това десетилетие. През 2014 певицата издава втория си студиен албум, My Everything, който също успява да се класира на първата позиция в Америка и още няколко други държави. Албумът съдържа няколко хит сингъла, които правят Ариана една от най популярните певици през тази година. През 2015 тя се впуска в първото си световно турне, за да промотира My Everything и участва като гост звезда в американския сериал на Fox – Scream Queens. По-късно същата година певицата издава нов сингъл, озаглавен Focus, и втория си коледен EPалбум, наречен Christmas & Chill. Третият ѝ студиен албум Dangerous Woman излиза през 2016 година и достига номер 1 позицията в класациите на 12 държави, някои от които са Великобритания, Австралия, Италия, Бразилия и други. Dangerous Woman е първият номер 1 албум на Гранде във Великобритания.

Отличията на певицата включват 3 американски музикални награди, 1 MTV VMA награда, 3 MTV EMA награди и 4 Граминоминации. И трите ѝ студийни албума са наградени с платинен сертификат от американската асоциация на звукозаписната индустрия. През 2016 списание Time обявяват Гранде за една от 100-те най-влиятелни личности в света с техния годишен списък Time 100[1]. Певицата е и една от най-следваните знаменитости в социалните мрежи, притежавайки втория най-следван Instagram акаунт[

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама