Депутатите обсъждат извънредно вота на недоверие на кабинета

08:00, 26 юни 18 / Политика 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На извънредно заседание на парламента депутатите ще обсъдят вота на недоверие към правителството. Гласуването ще бъде на 29 юни. Мотивите на вота бяха депозирани в деловодството на парламента на 20 юни, а под тях стоят подписите на 80 народни представители от групата на БСП.

Вотът заради политиката на кабинета "Борисов 3" в сектор „Сигурност“. Като конкретни случаи депутатите от БСП посочват бягството на затворниците от Централния софийски затвор, битовата престъпност в Угърчин, страха на хората от престъпници в Ботевград, както и авиокатастрофата с военния хеликоптер в Пловдив.

Според БСП премиерът Бойко Борисов трябва да понесе отговорност и за политиката на правителството за хората с уврежданията, а за пример посочиха ситуацията с оставката на социалния министър Бисер Петков, която първо беше приета, а после той бе оставен на поста си. 

Това ще бъде вторият вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3“. Първият бе иницииран отново от БСП в началото на годината и бе свързан с темата „Корупция“, но не успя да събере необходимия брой гласове в пленарна зала.

От левицата обявиха, че не са водили разговори с искане на подкрепа в пленарна зала по време на гласуването, но от ДПС заявиха готовност да гласуват за сваляне на правителството. За да бъде вотът успешен, са необходими гласовете на 121 народни представители, а парламентарните групи на БСП и ДПС имат общо 105.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама