Външните министри на ЕС обсъждат старта на преговорите с Албания и Македония

11:30, 26 юни 18 / Свят 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на външните работи Екатерина Захариева ще председателства Съвет „Общи въпроси“, на който ще бъде разгледан представеният на 17 април от Европейската комисия Пакет „Разширяване“ и препоръките в него.

Очаква се министрите да приемат заключения по разширяването и процеса на стабилизиране и асоцииране. Съветът ще обсъди препоръката на ЕК за започване на предприсъединителни преговори с Албания и Македония, но вчера стана ясно, че конкретни стъпки в тази насока не се очакват, предаде БНР.

Министрите ще завършат подготовката за предстоящото заседание на Европейския съвет, което ще се проведе на 28-29 юни. В рамките на работния обяд на министрите Европейската комисия ще представи новите си предложения по следващата Многогодишна финансова рамка.

Съветът ще обсъди и върховенството на закона в Полша.

Следобед Съвет „Общи въпроси“ ще продължи във формат 27. Главният преговарящ Мишел Барние ще информира Съвета за актуалното състояние на преговорите с Обединеното кралство по Брекзит.

Министрите освен това ще завършат подготовката за юнското заседание на Европейския съвет (член 50), като обсъдят проектозаключенията.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама