Тома Биков не очаква дебат по същество по време на вота на недоверие

10:17, 26 юни 18 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тома Биков от ГЕРБ изрази възмущението си от обвиненията на БСП, че партията му била „организирана престъпна група”. „Едно е да кажем, че има проблеми в системата на сигурността, друго е да кажем, че сме организирана престъпна група. Шайка е, ако вземеш стотици хиляди левове от обществена телевизия, докато човекът, с когото живееш е министър-председател”, каза Биков пред NOVA.

Според него в дебата има няколко лъжи. „Първо, не над 2000 души са напуснали МВР. Около 600 полицаи са напуснали, на тяхно място са назначени 1700. Обещанието на ГЕРБ е да има 1000 назначени полицаи за 4 години. За една година са назначени 1700 и вероятно ще бъдат назначени още”, каза той.

„Разбира се, че в системата има комплексни проблеми, които обаче, нито ще се решат за три дни, нито ще се решат с вот на недоверие или директни лъжи”, заяви Биков.

„В мотивите няма и 100 грама политика. Има преглед на печата, публицистика и едни широки фрази. Народът се чувствал несигурен. БСП или са социологическа агенция, след като говорят какво чувства народът, или са главна редакция на наполовина жълт вестник”, каза политикът.

„Съжалявам, че днес няма да има дебат по същество. Днешният дебат ще е това: ние ще излезем, те ще излязат. Ще се плюем 4-5 часа в парламента и от това няма да произлезе нищо”, каза Биков.

Той изрази мнение, че казусите с нападения срещу полицаи като този в Ботевград или случаите в Угърчин, са в резултат на липса на ефективна дългогодишна политика в образованието и социалната политика.

„Над 30 000 деца са вкарани в системата на образованието през последната година. Да, резултатът ще дойде след 15-20 години. Да се надяваме, че те няма да бъдат докарани до това оскотяло състояние, в което се намират цели групи от нашето общество”, заяви Биков за битовата престъпност.

„Ние се опитваме и с полицаи, включително с този закон, който дава на кметовете право да наемат охранителни фирми. Това ще увеличи нивото на сигурност в тези населени места. Няма значение дали котката е държавна или частна, важното е да лови мишки. В много села се използват и в момента охранителни фирми, но ги плащат хората. И между другото, престъпленията спадат. Да, разбира се, че е ангажимент на полицията да охранява обществения ред, но след като е направен анализ, включително от БСП, че има недостиг на полицаи, защо да не се даде тази възможност”, изрази мнение политикът от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама