Макрон и Меркел поздравиха Ердоган за победата му на изборите

12:05, 26 юни 18 / Свят 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Френският президент Еманюел Макрон поздрави турския президент Реджеп Тайип Ердоган за успеха му на изборите, състояли се в Турция в неделя, съобщиха от офиса на Макрон, цитиран от Reuters и БТА.

Френският президент поздрави Ердоган и пожела на турския народ успех в икономическото и социалното развитие на страната и в демократичното функциониране на институциите, посочи източник от Елисейския дворец.

Макрон подчерта значението на наличието на един по-спокоен диалог между Турция и ЕС, добави източникът.

Ердоган и неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието спечелиха президентските и парламентарни избори, състояли се в Турция в неделя.

Германският канцлер Ангела Меркел също поздрави турския президент за преизбирането му и изрази желание да работи заедно с него за укрепване и задълбочаване на сътрудничеството между двете страни.

Промените в Близкия изток и последвалите потоци от бежанци съществено засягат нашите две страни, се казва в поздравителното послание на канцлера. В него Меркел хвали Турция, че е проявила голяма отговорност по време на бежанската криза.

Британският премиер Тереза Мей също поздрави Ердоган за изборната му победа, като изрази надежда, че Лондон и Анкара ще могат да продължат сътрудничеството си по отношение на сигурността, търговията и ситуацията в Сирия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама