Учениците четат „Под игото“ с речник

12:20, 28 юни 18 25 586 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безплатен речник превежда на съвременен български език всички литературни творби, които се изучават в училище от 6-и до 11-и клас.

С помощта на малката книжка учениците ще могат да разберат всяка една дума от Вазовия роман „Под игото“ и ще знаят, че в изречението „Той беше висок, камбурест, мършав постал и кьосе...“ става дума за човек с бръснати мустаци и страни.

Речникът съдържа около 1000 остарели, диалектни или чужди думи, които са далечни и непонятни за днешните ученици, а вероятно и за техните родители.

„Непознатите думи в българската литературна класика“ е на издателска група „Просвета“ и освен „Под игото“, в него са включени изрази от „История славянобългарска“ на Паисий Хилендарски, „Българи от старо време“ на Любен Каравелов, „Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников, „Неразделни“ на Пенчо Славейков и други.

Благодарение на речника Елин-Пелиновите разкази и Христо-Ботевите стихотворения ще бъдат по-лесно разбираеми. Той може да бъде свален безплатно от електронната книжарница на издателството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама