Фандъкова: Има готовност за гумени диги на входовете на метрото

12:19, 28 юни 18 25 551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аварийното звено на столичната община е в готовност за реакция, ако обстановката в София се усложни от валежите. Това каза кметът на София Йораднка Фандъкова във връзка с интензивните дъждове, цитирана от БНТ.

На входа на подлеза при Софийския университет има поставена гумена надуваема дига, която предпазва подлеза от наводняване и дава време на екипите да отводнят проблемните точки. При необходимост могат да бъдат поставени още диги и на другите метростанции, които се наводниха при обилните валежи миналата седмица, съобщи кметът на София.

От общината обявиха, че е разпоредено непрекъснато наблюдение на критични места в града, както и следене на нивата на язовири и реки на територията на столицата. Мобилизирани са всички екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция”, както и на Столичен инспекторат. Мобилни и стационарни екипи извършват наблюдение по места, осъществяват обходи и реагират на сигнали. Мобилни екипи са извършвали обходи през цялата нощ и продължават.

Продължава и контролираното изпускане на водни количества от общинските язовири "Мърчаево", "Мрамор" и "Суходол". Реките са с повишени нива, но няма опасност от разливи.

Кметовете на райони имат задача да контролират работата на своята територия.

С цел недопускане на инциденти напомняме на строителните фирми да направят оглед и при необходимост да обезопасят своите обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама