Недоволстват от липсата на визия около Морска гара във Варна

15:30, 28 юни 18 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зоната за отдих и развлечения на пристанището се управлява от бивши групировки, които са я “взели на концесия”. Това заяви на заседание на местния парламент общинският съветник Григор Григоров.

„В последните години в зоната се инвестираха много средства в реновиране на пътната инфраструктура, в паркинги и заведения. Тя придоби европейско излъчване, но в последните 3 – 4 месеца наблюдаваме уплътняване на свободното пространство с преместваеми обекти, които преобразиха зоната от „Мис Варна до „Мис Чае шукарие”.

Зоната беше  „отдадена на концесия” от бивши групировки като СИК и ВИС”, коментира Григоров. Той попита има ли общината визия за цялостното изграждане на зоната, както и кой определя естетическия вид и фирмите, които поставят преместваеми обекти.

Зоната се стопанисва от Министерството на транспорта и община Варна няма механизъм да администрира този процес, каза пред БНР Григоров. Общинският съветник от НФСБ Димитър Карбов коментира, че е необходима цялостна визия за пешеходната зона, за да е ясно какво се прави там в момента, с каква идея и какво предстои в бъдеще. Той се ангажира да организира среща между вицепремиера Валери Симеонов и общински съветници, на която да бъде обсъдена ситуацията с развието на зоната около Морска гара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама