Армията се намеси при гасене на горски пожар край Манчестър

15:05, 28 юни 18 / Свят 25 539 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във Великобритания около 100 войници бяха повикани на помощ за справяне с горския пожар в околностите на Манчестър. Пожарникарите продължават да се борят с огнената стихия, но горещото време и ветровете правят задачата им изключително трудна, предаде БНР. 

Армията се намеси след отправеното искане от пожарникарите, които изпитват затруднения с придвижването в пресечената местност. В операцията се включи и хеликоптер „Чианук“ на кралските военновъздушни сили. 

Макар и много бавно, пожарът по протежение на 6 километра продължава да напредва към предградията на Манчестър и това също е една от причините за намесата на армията. Въздухът обаче вече не е толкова замърсен от дима и пепелта и властите позволиха на някои от евакуираните по-рано да се върнат по домовете им. 

Вчера четири училища бяха затворени заради гъстия дим. Големият проблем е сухото и горещо време. 

„Няма индикации за дъжд през следващите дни, така че пожарът може да продължи с дни, ако не и седмици“, каза Тони Хънтър от пожарната в Манчестър. 

Метеоролозите прогнозираха изключително горещо време и днес за сезона. На много места температурите ще бъдат около 30 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама