Бившата авиобаза "Равнец" ще се превърне в индустриална зона

15:55, 28 юни 18 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Процедури по закона за устройство на територията започва Община Бургас за бившата военна авиобаза "Равнец". Тя ще бъде обновена и ще заработи като индустриална зона.
 
През 2017 година правителството прехвърли бившата авиобаза "Равнец" на общината. Така се дава шанс там да се осъществят плановете за развитие на индустриална зона. Нейната обща площ е над 3 520 дка. Постройките вече са полуразрушени. 

Пистите са запазени, а заради тях първоначално е имало идея да се направи карго летище, но се оказа, че не може да има две в радиус от 150 км. Сега те ще бъдат част от бъдещата индустриална зона, обясни кметът Димитър Николов, за БНР.

"Процедура по Закон за устройство на територията, за ПУП, довеждащи пътни връзки и инфраструктура към тази територия. Съобразяваме се изцяло с общинския съвет, МС и Министерство на отбраната за съхраняване съществуването на двете писти. При подходящ интерес на инвеститор, той да може да ги използва", коментира още Николов.

Бившата авиобаза "Равнец" и Подробният устройствен план на терена ще я превърне в логистичен парк. Плановото разпределение на бъдещите сгради в новата индустриална зона, ще бъде съгласувано с експерти в областта на авиацията. До закриването на авиобазата в Разнец през 2001 година са работили 74 семейства от селото, си спомня кметът Христо Колев. Той коментира, че по-добра новина от тази за населеното място не е очаквал.

Очаква се в логистичния парк да бъдат изградени предприятия за високотехнологични производства, научно-изследователски комплекси и търговски обекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама