Нанков: Язовирите са в отлично състояние и подготвени за усложнената обстановка

15:22, 28 юни 18 25 773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради дъждовете обстановката в страната се усложнява, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

Той посочи къде са се активизирали или образували свлачища: "В Родопите и в Самоковско, Кресненското дефиле - по протежение на главен път Е-79 София-Кулата е в авариен режим. Укрепваме и осигуряваме нормалната пропускливост поне на автомагистралите и първокласните пътища, както и на АМ "Люлин", така че очакваме усложнена обстановка на активизирали се и бъдещи свлачища, но колегите от агенция "Пътна инфраструктура" и щаба към агенцията са в денонощен режим на следене, отреагиране при необходимост", предаде БНР.

Язовирите, които са под контрола на Министерството на регионалното развитие, са в отлично състояние и подготвени за усложнената обстановка, добави министър Николай Нанков.

"Деветте язовира, стопанисвани от МРРБ по линия на ВиК дружествата са в отлично експлоатационно състояние. Два от тях - контролирано изпускане, "Христо Смирненски" до Габрово и Ново Паничери до Бургас. Миналата седмица е изпратено писмо до ВиК управителите да следят водните нива, така че с питейно-битовите язовири проблем нямаме, в никакъв случай. Речните корита са почистени и е осигурена нормалната проводимост на речните легла", каза още Нанков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама