Кръщават принц Луи на датата, на която кралица Елизабет се е сгодила

20:15, 28 юни 18 / Любопитно 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Принц Луи, третото дете на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин, ще бъде кръстен на 9-ти юли - важна дата за кралица Елизабет II и съпруга й принц Филип, пише вестник "Дейли експрес", цитиран от БТА.

На тази дата през 1947 г. Елизабет, тогава все още принцеса, и Филип обявяват годежа си. Двойката сключва брак на 20-ти ноември същата година.

Луи Артър Чарлз, който се роди на 23-ти април и е пети поред наследник на британския престол, ще бъде кръстен на частна церемония в Кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс. По традиция кръщенето ще бъде извършено от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби.

В деня на кръщенето си принц Луи ще бъде на 11 седмици.

В Кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс беше кръстен и по-големият брат на Луи, принц Джордж. На кръщенето си първородният син на херцога и херцогинята на Кембридж беше на три месеца.

Сестра им Шарлот беше кръстена на 9-седмична възраст в църквата "Света Мария Магдалена" в Сандрингам - провинциалното имение на кралица Елизабет II в Норфолк.

Едно от най-късно кръстените кралски бебета - на девет месеца, е принцеса Юджини.

Сред важните събития, организирани в Кралския параклис на двореца Сейнт Джеймс, са сватбата на кралица Виктория и принц Албърт през 1840 г. и сватбата на бабата и дядото на кралица Елизабет - крал Джордж Пети и кралица Мери през 1893 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама