Какво се обърка за Германия на Световното?

16:50, 28 юни 18 / Спорт 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германците винаги са се славили с уникалната си шампионска способност да се мобилизират в най-важните моменти. Как обаче се стигна до трагичния за всички фенове на “Маншафта” и невиждан от 1938 г. насам изход от Мондиала още на груповата фаза?

В последните два сезона световните шампиони загубиха силните лидери в отбора, като Швайнщайгер, Клозе и Лам.

В подготовката за Русия 2018 имаше и голямо странично напрежение в медиите, като например противоречивите снимки на двама от ключовите играчи в националния отбор на Германия от турски производ - Гундоган и Озил с президента на Турция - Ердоган.

На терените в Русия обаче стана ясно, че в настоящия национален отбор на Германия липсва скоростта, въображението в атаките и онази невидима лекота в играта, която позволи на отбора да разгроми Бразилия с 7-1 в полуфинала на Мондиала преди четири години.

Част от причините за това със сигурност са свързани с притеснения свързани с контузии на ключови играчи и неизбежните компромиси в селекцията преди мача срещу Южна Корея, но ако остави емоциите и историята настрана, играта на германците не бе не бе на необходимото ниво за място сред 16-те най-добри отбора на планетата.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама