Жена от Балчик с призив за помощ за експериментално лечение – единствен шанс да оцелее

16:32, 28 юни 18 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

46-годишната Ивилина Димова от Балчик, която през последните години набира средства за лечение и успя да стане от инвалидната количка преди няколко месеца, се нуждае отново от подкрепа.

Преди 18 години, когато е на 28, я диагностицират с множествена склероза. От тогава тя е убедена, че причината за парализата й от кръста надолу е друга. В лутането между лекари и болници преживява „лечението“ на четири грешни диагнози. Последната, потвърдена от специалисти в Турция и Русия, е трансверзален миелит – автоимунно и нелечимо заболяване с мъчителен край. 

Но медиците са оптимисти – чрез съчетание на рехабилитация и експериментални лечения (медикамента Мабтера и трансплантация на стволови клетки) Ивилина може отново да води самостоятелен живот. Преди няколко месеца тя се изправя на крака и започва да върви само с рехабилитация, но грипният вирус тази зима я връща в изходна позиция. 

Решението е експериментално лечение в Турция, за което стартово са нужни над 30 000 долара. Срокът е 12 юли 2018 г. „Това лечение е последното, което мога да направя за себе си“, апелира Ивилина, която получава от държавата единствено 210 лева пенсия и 140 лева за придружителя си. 

Може да помогнете чрез: 

Уникредит Булбанк: BG58UNCR70001522488716 BIC: UNCRBGSF 
КЛОН 312 гр. Балчик 
Титуляр : ИВИЛИНА ПЕНЧЕВА ДИМОВА 

PayPal: [email protected] 

facebook: Ivi Mileva 

Тел. 089 955 0823

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама