„Живи динозаври“ идват във Варна през лятото

13:20, 05 юли 18 / Любопитно 25 1649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нови експонати и два мамута от Ледниковата епоха идват за втория показ на изложбата „Живите динозаври“, която се завръща и това лято в България с гостуване във Варна.

Напълно новите макети на обожаваните от децата по света динозаври в реални размери ще бъдат разположени в Морската градина от 7 юли до началото на септември, съобщиха организаторите. Изложбата ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10 до 22 часа, непосредствено зад Пантеона в Морската градина.

25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в движещи се и издаващи звуци макети. Сред тях е и най-популярният сред децата Т-Рекс, ккто и 4 напълно нови представители от Ледниковата епоха, сред които впечатляващите Мамут и Мастодонт.

Грандиозната експозиция, предлагаща вълнуваща среща с най-големите животни, обитавали някога планетата, е дело на едни от най-добрите създатели на научни изложби в света- компанията „Ауреа“ с подкрепата на експерти-палеонтолози от Аржентина и специалисти в художествената детайлна разработка.

Чрез усъвършенствана аниматорска технология, която дава възможност да се „съживят“ отново, огромните движещи се фигури на динозаврите са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл. Всеки експонат е изработен с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук, което прави фигурите толкова реалистични, че са необходими само няколко минути на посетителите, за да се пренесат милиони години назад.

Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, обитаеми територии, как са ловували и как са отглеждали малките си. Пътуващата изложба впечатлява милиони хора по света, като от началото на нейното представяне досега е посетена от повече от 10 млн. души по целия свят.

Конкретните експонати, които ще видят това лято жителите и гостите на Варна, до момента са представяни само в Бахрейн и Москва, а миналата есен и в София.

Събитието се реализира с подкрепата на Община Варна и сдружение „Варна – Европейска младежка столица“. Билетите са на цени от 10 лв. за посетители до 14 години и 12 лв. - над тази възраст. Деца до 2 години се допускат безплатно. Билети се продават на място. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама