Фестивал на виното започва в Бургас

11:10, 26 юли 18 25 787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 35 изби ще представят продукцията си по време на петия Фестивал на виното в Бургас, който стартира от днес до 28 юли. Посетителите ще могат да опитат над 350 вида вина от световноизвестни марки както от страната, така и от чужбина.

„Има отвсякъде – Аржентина, Чили, Франция, Италия, Испания и Австралия. Има много продукти, които досега не са представяни. Имаме и гост, който ще представи спиртни напитки за първи път на фестивала. Тази година ще проведем конкурс за бяло сухо вино. Излъченият победител ще бъде награден на 26 юли в лятната градина на Експозиционния център „Флора“. Той ще получи статуетката „Златен Нептун“. Отделно ще бъдат излъчени и Топ 10 вина, които ще бъдат подгласници на големия победител“, обясни един от организаторите на събитието Илияна Дановска пред БНР.

Експоцентър "Флора" в Бургас отново събира професионалисти, ценители и любители на най-значимото за региона винарско събитие. Носителите на престижни награди от световни конкурси ще представят пред жителите и гостите на града отбрани продукти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама