Прокуратурата: Отвлеченото момиче в Добрич е дрогирано и малтретирано дни наред

10:25, 26 юли 18 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

18-годишното момиче, отвлечено от мъж в Добрич, е било дрогирано и малтретирано в продължение на дни. Това е казало самото то пред разследващите, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред NOVA. Момичето, обявено за издирване преди 20 дни, е открито при проверка на дома на мъж от Добрич. 32-годишният похитител е арестуван, повдигнати са му обвинения за държане на наркотични вещества и за противозаконно лишаване от свобода по начин, особено мъчителен за пострадалата и с опасност за нейното здраве.

По сигнал на гражданин на 24 юли е извършено претърсване в дома на родителите на задържания, където е открито малко количество наркотични вещества. След това е претърсен и неговия дом в Добрич, където е открито момичето в безпомощно състояние. Момичето е разказало пред разследващите, че е било държано против волята си в апартамента, дрогирано в продължение на повече от 20 дни. То е било жестоко малтретирано – има външни следи от нараняване, има следи от загасяне на цигара по тялото и лицето ѝ, каза говорителят на главния прокурор.
 
Момичето е откарано в добричката болница. То било в шок, но вече е адекватно и контактно, разказа зам.-директорът на добричката болница д-р Бисер Ботев пред NOVA. Лекарите са успели да стабилизират състоянието му. 

"Виктория вече изглежда много по-различно от това, което аз видях при нейното приемане. Тя беше стресирана, била е малтретирана. Това не може да бъде описано с думи. 21 години работя като лекар, това не бях го виждал досега", каза докторът, като обясни, че вече няма нужда от кръводаряване. Проблемът вече не е толкова физически, колкото психически, лечението там ще бъде дълго и трудно, смята той.
 
Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи вида на нараняванията на девойката, което може да доведе и до повдигане на още едно обвинение за мъжа - за причиняване на телесна повреда, каза Арнаудова пред Фокус.

Мотивите на похитителя за отвличането не са ясни. Той е криминално проявен, осъждан е три пъти за държане на наркотици в малки количества, като и в момента има досъдебни производства за държане на наркотици.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама