Таксиджията, помлял 11 коли в столицата, карал с 90 км/ч

12:05, 26 юли 18 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иво Нацев, който преди седмица помля 11 коли в района на столичния бул. "Рожен", управлявал с 90 километра в час. Това стана ясно в Софийския градски съд, където се гледа мярката му за задържане под стража.

Според съдия Андрей Ангелов поведението на Нацев е на човек с изключително висока степен на обществена опасност. Той извършил катастрофата в светлата част на деня, в район с изключително интензивен трафик и движение на пешеходци. Преминал е на червен светофар и е избягал от пътна полиция.

Нацев катастрофира с такси, което било на дъщеря му, се разбра преди дни в Софийския районен съд. Щетите върху ударените автомобили са изчислени на стойност 12 809 лв. Според прокурор Иван Аврамов, Нацев не се е подчинил на полицаите, но и е ударил един от тях.

"Той трябва да се благодаря на толерантния български законодател", каза прокурор Аврамов.

"Никога не съм удрял полицай", отрече Нацев. Той опроверга, че е карал 24 години без книжка.

"Изкарах шофьорските курсове през 1993 г. на 17 години, през 1994 г. получих книжката, а през април 2017 година ми я взеха. Направих грешка, осъзнавам я", каза обвиняемият. Той поиска да излезе на свобода, за да се грижи за 15-годишното си дете, тъй като съпругата му била болна и само той работел. Нацев се трудел в строителството, бил железар.

Делото, за което той е обвиняем, предвижда една година затвор или пробация. Съдът го остави в ареста, именно защото поведението му го характеризира като личност с висока степен на обществена опасност, пише ''24 часа''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама