Китаец активира взривно устройство до посолството на САЩ в Пекин

12:31, 26 юли 18 / Свят 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китаец на 26 години активира днес малко взривно устройство до посолството на САЩ в Пекин, като експлозията рани ръката на мъжа, преди силите на реда да го задържат, предаде БТА.

Полицията съобщи, че никой друг не е пострадал при инцидента, станал на място, където обикновено китайски граждани се редят на опашка, за да бъдат интервюирани за виза.

Експлозията е причинена от мъж от северния китайски регион Вътрешна Монголия с фамилия Цзян, обявиха властите, като посочиха, че няма опасност за живота му. Полицията не посочи възможните мотиви.

Видеоклип в интернет показа дим във въздуха извън комплекса на дипломатическата мисия в китайската столица и как полицията блокира района около нея. Според очевидци силната експлозията била чута около 13.00 часа местно време.

По-рано имаше съобщения, че полицията е отвела жена, която опитала да се самозапали край US мисията в 11.00 часа местно време. Не е ясно дали двата инцидента са свързани, посочва Би Би Си.

Дипломатическият район, където стана експлозията, е в покрайнините на Пекин, като там се намират няколко посолства, сред които на САЩ, Индия и Израел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама