Организации на хората с увреждания излизат на протест "Реформата, но не такава"

13:15, 26 юли 18 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съюзът на слепите, родителите на деца с епилепсия и други организации на хората с увреждания планират за петък протест пред парламента, съобщи БНР. Протестиращите ще настояват реформата да е за всички, а не само за протестиращите майки на деца с увреждания. 

Мотото на планираната акция за петък е "Реформата, но не такава" и предвижда хората-членове на представителни организации на хора с увреждания да се съберат и да говорят отново със съмишленици и медии. 

"Не може здрави родители на деца с увреждания, дори и с тежки увреждания, да казват колко са тежки техните случаи. Никой няма право да претендира, независимо дали се храни със сонда, дали е на памперси или на каквото и да е, че неговият случай е изключително най-тежък, без да отчита какъв например е моят случай. Има родители с увреждания, например слепи, които гледат слепи деца", отбеляза Хари Хараламбов от Съюза на слепите.

Адвокат Хараламбов е категоричен, че не провокират с нищо съседната палатка на майките: "Няма да се палим, няма да окупираме парламента, няма да бием майките, но нека да не ни провокират, защото провокаторите са те".

Призивът е диалогът да се върне в кабинетите на социалното министерство. "Социалният министър е толерантен човек и добър медиатор. Има допирни точки, по които можем да водим диалог", каза Хараламбов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама