Цветан Цветанов инспектира ремонт на път и мост край Велико Търново (СНИМКИ)

14:00, 26 юли 18 / Политика 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, заедно с великотърновския кмет Даниел Панов и регионалния министър Николай Нанков, инспектира на място хода на строителните дейности пътя Велико Търново – Арбанаси – Горна Оряховица и на моста при Шемшево.

Необходимостта от изграждането на ново съоръжение бе породена след частично рухване на стария 130-годишен мост в края на февруари миналата година. Тогава Цветанов, който в Народното събрание представлява Великотърновския регион, пое пред жителите на засегнатите села ангажимент да съдейства на за разрешаването на проблема. 

Веднага, след като 44-тото Народно събрание започна работа и след сформирането на правителството на Бойко Борисов, в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане бе внесено искането да се финансира строителството на нов мост. Осигурени бяха необходимите средства от 1,1 милион лева – нещо, което служебното правителство на президента Румен Радев обясняваше, че не може да се случи.

На място Цветанов получи уверение, че съоръжението ще е готово до 15 септември тази година. Новият мост ще е с около 2 метра по-висок, широк 10 и дълъг близо 40 метра. Ще има две ленти за движение, осветление и ще бъде със завишена товароносимост. Мостът е разположен встрани от предишния, така че подходът към него да не бъде със завой.

До 15 август трябва да е готова отсечката между Велико Търново и Горна Оряховица през Арбанаси. Пътят се рехабилитира основно, като средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. 5-километровата отсечка се ползва средно от 7000 автомобила на ден.

Във Велико Търново председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията получи и изненадващ подарък от сопотския художник Стефан Йорданов, който е нарисувал портрет на Цветанов. Стана ясно, че художникът е тръгнал от Сопот в полунощ, за да се срещне на сутринта с народния представител и да му подари портрета. Той сподели, че картината е израз на личното му уважение към Цветанов като политик и държавник и към всичко, което ГЕРБ прави за развитието на всички региони в България. Стефан Йорданов е автор на постоянната изложба "15 видни българи от Стрямската долина", подредена в къщата-музей на Иван Вазов в Сопот.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама