Изцяло онлайн се ползват еднодневните трудови договори в област Добрич

16:45, 26 юли 18 25 533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изцяло онлайн ползват еднодневните трудови договори земеделските производители в Добричко, съобщават от Инспекцията по труда. Могат да се заявяват и договори за 4 часа.

Условията важат за наемане на работници за краткотрайна сезонна селскостопанска работа при обработка на насажденията и прибирането на реколтата от плодове, зеленчуци, розов цвят и лавандула.
 
Инспекторите по труда следят засилено спазването на трудовото законодателство в дейност „Растениевъдство“, тъй като тя е рискова по възникването на трудовите правоотношения и по осигуряването на безопасност и здраве при работа.

През месец юни от Дирекция „Инспекция по труда” Добрич са извършили 130 проверки предимно в предприятия от икономически дейности, свързани с търговия, ресторанти, селско стопанство и строителство. Осем са по постъпили жалби срещу некоректни работодатели.

Установени са общо 755 нарушения, от които по спазване изискванията за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятията са 203 броя, по закрилата на трудовите права на работниците и служителите, уредена в Кодекса на труда 552 броя.

Предприети са принудителни административни мерки, съставени са 40 акта за установяване на административни нарушения, предаде ''Дарик''.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама