Не разрешиха на 68-годишна да се разведе

20:40, 26 юли 18 / Любопитно 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният съд на Великобритания постанови 68-годишна жена да остане омъжена за съпруга си, въпреки че тя не бе щастлива от брака си и пожела да се разведе, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Тини Оуенс е съпруга на 80-годишния Хю Оуенс. Тя от 40 години била напуснала семейното огнище и преди две години подала молба за развод. Жената обясни пред върховните съдии, че бракът й бил съсипан и се оказал "без любов" заради отношението на съпруга й. Но той от своя страна не й дава развод, като отхвърля отправените му обвинения. По неговите думи, ако бракът им бил "непоправимо разсипан", това се дължало на Тини, която имала й друга връзка и скучаела със законния си съпруг.

Върховните съдии се произнесоха по случая Оуенс. Тини ще трябва да остане женена за господина. Председателката на съда заяви, че "случаят е твърде смущаващ", но работата на съдиите е да прилагат закона такъв, какъвто е.

Според британското законодателство, ако двойката живее отделно в продължение на две години, развод се дава по взаимно съгласие. Но ако един от партньорите откаже, другата половинка трябва да изчака 5 години, за да разтрогне брака си. Тъй като Тини подала молба за развод преди 2 години, тя ще трябва да изчака още 3, за да бъде задвижена процедурата. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама