Безработни от Бургас ще се обучават за парамедици

18:15, 26 юли 18 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двумесечният курс ще стартира до края на лятото и ще може да приеме 23 –ма желаещи да усвоят професията, каза директорът на бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев. Обучението се прави съвместно с община Бургас, като финансирането идва по линия на проекта „Красива България“.

"Професията парамедик е доста разпространена в цяла Европа. У нас тя е въведена през 2016-та година, но масови обучения по нея все още липсват". Така директорът на бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев коментира необходимостта от провеждането на такова обучение в Бургас. По думите му има различни степени на обучение на тази специалност.

Изискването към кандидатите, които ще се яват за обучението е задължително да имат средно образование и да притежават свидетелство за правоуправление с категория Б, така че ако се наложи да могат да управляват и линейка, посочи още Живко Янакиев. 

Стойността на самото обучение е 17 хиляди лева. Перспективата за завършилите ще е да работят, като парамедици, вероятно в спешните центрове на болниците, предаде БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама