Измами и манипулации на парламентарните избори в Пакистан

15:45, 26 юли 18 / Свят 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившата звезда в крикета Имран Хан води след провелите се вчера парламентарни избори в Пакистан, като гласовете все още се броят. Неговите противници обаче твърдят, че е имало големи измами и манипулации,

Имран Хан вероятно ще е начело след спорна победа в общите избори в Пакистан, след като съперниците отхвърлиха резултатите и заявиха, че в изборите е имало явни манипулации.
Бившият играч на крикет изглежда се е постарал да спечели най-много места на национално ниво, но изглежда недостатъчно, за да спечели чисто мнозинство.

Обаче вотът изглежда ще се насочи към политическа криза, тъй като конкурентните партии отхвърлиха резултатите и заявиха, че ще се срещнат по-късно днес (26.07), за да решат следващите стъпки.
Страховете нарастват и от граждански безредици, тъй като твърденията за манипулиране се разпространяват.

Според изборните власти забавянето на оповестяването на резултатите е заради технически проблеми в системата за електронно отчитане, като сега гласовете се преброяват ръчно.
Но всякакво забавяне на сформирането на правителство вероятно ще бъде проблем за пакистанците, като се има предвид размирната политическа история на Пакистан и бушуващата икономическа криза.

Анализатори предупреждават, че Пакистан може да се изправи пред по-нататъшна нестабилност, на фона на страховете, че опозиционните партии ще се разтревожат, оспорвайки резултатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама