От 1-ви ноември разширява “зелената зона” в София

17:45, 26 юли 18 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С близо 5500 места ще се увеличи зелената зона в четири столични района. Това са „Лозенец“, „Оборище“, „Красно село“ и „Възраждане“. Решението беше взето на днешното заседание на Столичния общински съвет.

16 500 са местата в зелената зона в момента. Със „синята зона“ общият брой на местата за платено почасово паркиране в София са 21 500. До дни се очаква да станат готови схемите за разполагане на самите паркоместа и тогава ще може да кажем точния брой, с който се разширява зелената зона в четирите района. Имаме готовност при нужда да назначим и нови 70 служители, които да работят в разширените зони“, обясни Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.

Милова обяви още, че иска общината да делегира повече контролни функции на дружеството, за да може да се подобри контролът върху неправилното паркиране в града, а не да разчитат на съдействие от „Пътната полиция“. Тя обяви също така, че до дни ще получат разрешение за изграждане на нов наземен наказателен паркинг в кв. „Надежда“.

На този паркинг ще има 80 места за обществено ползване срещу такса и 80 ще се използват от наказателния паркинг. Така ще може да въведем ред в кварталите, които са в близост до този квартал“, поясни Милова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама