Средно по 140 литра вода на ден ползва един софиянец

18:34, 26 юли 18 25 587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Средно 140 литра вода на ден ползва един човек в София. Това каза пред журналисти Диана Искрева, изпълнителният директор на фондация „Земя завинаги“, цитиран от БТА и в."24 часа". 
Фондацията, съвместно с Министерството на здравеопазването и Икономическата комисия за Европа на ООН са извършили ситуационен анализ "Подобряване на равноправния достъп до вода и санитария в България".
Най-малко вода се консумира в бедните семейства, като най-голям е процентът на бедните хора в Югоизточна България, според Искрева. Тя подчерта, че проблемът тепърва ще се влошава.

В статистиката за количество консумация на вода са обхванати 11 групи хора, които не могат сами да променят средата си на живот и зависят от някой друг – с физически увреждания, ученици, бежанци, настанени в домове за възрастни хора и др.

Достъпът до чиста вода и поддържане на обществената чистота и здраве е осигурен във всички лечебни заведения в страната, каза още Искрева. По-големият проблем е в пречистването на отпадните води, справяме се лошо и бавно с този проблем, каза още Искрева. За миналата година в доклада на ЕК за околната среда по държави с данни от 2014-а година се посочва, че сме постигнали много ниско съответствие, категорична бе тя.

Предстои извършването на проучване, в което ще се изготви точна информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама