Огромен срив в акциите на Facebook

21:27, 26 юли 18 / Свят 25 485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акциите на Facebook се понижиха с повече от 19% със старта на търговията в четвъртък, тъй като инвеститорите реагираха на признаци, че потребителският ръст на социалните медии и ръстът на приходите значително намаляват.

Спадът на акциите до най-ниските си нива за почти три месеца унищожи пазарната капитализация на Facebook с повече от 110 милиарда долара и изтегли други интернет и технологични акции, включително Twitter и Snap. Пазарният капак на Facebook възлезе на 629.6 милиарда долара в края на сряда и възлезе на около 503 милиарда долара от четвъртък в 10:30 сутринта.

Нетната стойност на главния изпълнителен директор на Facebook Марк Зукербърг се понижи с около 16 милиарда долара с акциите, което не успя да го направи беден, но все пак е огромна загуба.

Ежедневните активни потребители на Facebook за второто тримесечие на 2018-а година бяха непроменени в САЩ дори се понижиха в Европа в сравнение с първото тримесечие, отбелязвайки, че за първи път компанията  отчита такъв спад през последните месеци.

Дори и при по спада в икономиката на социалната мрежа, Facebook остава масово печеливша и има профил на растеж, за който „традиционните“ медийни компании могат само да завиждат. Приходите от второто тримесечие нараснаха с 42% до 13,0 милиарда долара, а нетните приходи нараснаха с 31% до 5,1 миларда долара.
Месечните активни потребители в световен мащаб достигнаха 2.23 милиарда до 30 юни, което е с 11% повече спрямо предходната година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама