Звезден рожденик: Джонатан Рис Майърс

09:20, 27 юли 18 / Любопитно 25 1079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Джонатан Рис Майърс и навършва 41 години!

Джонатан Рис Майърс, роден на 27 юли 1977 г., е ирландски филмов и телевизионен актьор. Известен е с филмите Ритай като Бекъм (2002), „Мач пойнт“ (2005) и „Мисията невъзможна 3“ (2006), както и с ролята си на Елвис Пресли в биографичния минисериал „Елвис“, за която получава Златен глобус за Най-добър актьор в минисериал или телевизионен филм, а също и тази на крал Хенри VIII в сериала „Династията на Тюдорите“.

Майърс е роден на в Дъблин, Ирландия. Има трима по-малки братя, които са музиканти. Роден е със сериозен сърдечен проблем и се е очаквало да не живее дълго. Прекарва първите няколко месеца от живота си в болница.

Голям фен е на Боб Марли, а негов идол в киното е Джони Деп. Има любим кон на име Бела и все още живее в графство Корк, Ирландия.

Когато е на 16 години е изключен от училище. Тогава го откриват агенти. Започва да се снима през 1994 г. Изпълнява ролята на Хенри VIII в нашумелия телевизионен сериал „Династията на Тюдорите“. През 2012 г. участва във филма „Реликвите на смъртните: Град от кости“, който излиза през август 2013 г.

Освен актьор, той е модел и лице на Версаче, както и талантлив музикант и певец.

От 2004 до 2012 г. Майърс се среща с Рийна Хамър, която е дъщеря на гримьорката Руби Хамър.

Майърс и годеницата му Мара Лейн имат син на име Улф Рис Майърс, роден през декември 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама