Остава тежко състоянието на наръганото с нож момче. Извършителят: "Бях провокиран"

08:00, 27 юли 18 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тежко остава състоянието на 16-годишното момче, което беше нападнато с нож от свой съученик. Това се случи посред бял ден в столичния квартал „Надежда”. Причината за скандала е публикация в интернет. 15-годишният нападател е задържан.

В „Пирогов” беше извършена животоспасяваща операция на момчето. То остава за интензивно лечение и активно наблюдение в Детската реанимация на здравното заведение.

Малко след инцидента в интернет се разпространи шокиращо видео. Според източници на NOVA на него е именно нападателят, който разказва за това как го е намушкал.

В началото на разследването сме, започнато е досъдебно производство. На първо време - извършен е оглед на местопроизшествието, но и на мястото, където извършителят е задържан. Иззети са множество веществени доказателство, разследва се опит за убийство. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Получили сме доброволно предаден телефон, с който е направен клипът, който се разпространява в интернет и медиите и на който се вижда самопризнанието”, обясни Арнаудова.  

Най-вероятно ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, извършено от непълнолетен. Наказанието за това деяние е по-ниско заради възрастта на лицето.

„Момчето е потвърдило вината си, казвайки, че пострадалото момче го е провокирало с публикуването на колаж в интернет. Според разказа на децата лицето на извършителя е било монтирано върху лице на мъж, който е в някаква хомосексуална сцена. Все още не знаем какво точно е съдържанието, което е провокирало агресията”, поясни Арнаудова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама