Валери Симеонов и петима министри отговарят на депутатски въпроси

08:20, 27 юли 18 / Политика 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В последния ден преди лятната си ваканция депутатите ще обсъдят на първо четене промените в закона за опазването на околната среда, с които се предлага обединена процедура за екоразрешителни при инвестиции. 

Целта им е да се съкратят сроковете за провеждане на задължителните процедури при инвестиционни проекти.

Компаниите ще могат да избират обединена процедура за оценка за въздействие върху околната среда, комплексно разрешително и доклад за безопасност. Така вместо най-малко две години, процесът ще отнема осем месеца.

Този начин за провеждане на процедурите няма да е задължителен, а по желание на инвеститора. В аргументите си към проекта от министерството посочват, че промените ще подобрят бизнес климата, тъй като съществено ще съкратят сроковете, а освен това ще спестят и разходи на инвеститорите. Препоръки за това са направени и от Европейската комисия.

В редовния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерът Валери Симеонов и още петима министри. Симеонов ще отговаря на въпрос на председателя на парламентарната група и лидер на партия „Атака“ Волен Сидеров относно концесиите за злато на територията на страната. 

От утре депутатите излизат във ваканция. По традиция те почиват през целия август. Първият работен ден след лятната им почивка ще бъде на 4 септември, когато ще имат извънредно заседание.

На него ще бъдат гледани на първо четене промените в Закона за здравето. В дневния ред е включена и ратификация на спогодба между България и Саудитска Арабия за избягване на двойното данъчно облагане по отношение на данъците върху доходите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама