Рекордна жега и пожари в Германия

14:55, 27 юли 18 / Свят 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рекордните 39 градуса бяха отбелязани в петък в Германия. Властите предупредиха хората да избягват разходки в горите или да не напускат големите пътища и пътеки поради опасността от пожари.

Необичайните температури и жегите подпалиха огън в много региони в страната. Пламъци обхванаха покрайнините на Потсдам, вероятно след като жегата е подпалила затрупани муниции или оръжие от Втората световна война. Територията на Германия продължава да е осеяна от бомби от световния конфликт и с времето те корозират, като вероятността да се възпламенят от висока температура вече съвсем не е малка. След няколко часа борба с пламъците в Потсдам пожарът беше укротен, няма пострадали и жертви.

В Солинген пък пламна къща с покрив, върху който е имало разположени соларни батерии. Не е доказано, че те са причина за пожара, но според пожарникарите вероятността за това не е малка. „Не е изключено силното слънце да причини пламването, но все още проверяваме дали все пак не става дума за технически дефект“, казаха от пожарната.

Необичайните жеги в страната, които започнаха още през април, са причина и за голям брой удавени – хората търсят прохлада край езера и реки, но някои водоеми са коварни. 237 души са се удавили от началото на годината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама