Равда отбеляза своя празник (СНИМКИ)

16:45, 27 юли 18 25 657 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В два поредни дни Равда отбелязва своя празник - деня на Света Параскева 26 юли. Богатата и разнообразна програма бе насочена към публика с различни предпочитания и възраст. Центърът на селото се превърна в огромна сцена, на която се изявяваха местни и гостуващи изпълнители - бъдещи и настоящи звезди на вокалното и танцово изкуство.

Предпразничната вечер традиционно бе посветена на децата и младежите. Гостите и жителите на Равда видяха изпълненията на децата от ДГ „Мечо Пух“, ТС „Звезди“ и вокални солисти към ОДК Несебър и др., а специален реверанс към тийнейджърската публика беше концерта на поп звездата Рафи.

Сутринта на самия празник сливенският митрополит Йоаникий отслужи божествена литургия в храма „Св. Параскева“. Пред смиреното множество се изпълниха църковните ритуали на молебена за здраве, а в края на службата негово преосвещенство раздаде свето причастие на миряните. Сред присъстващите бяха кметовете на Несебър Николай Димитров и на Равда Андон Бакалов.

Празничната вечер на 26 юли продължи с концерт, в който се редуваха певци и танцьори, а пред сцената се събраха хиляди хора – граждани и гости на Равда. Кметът на селото отправи традиционния си поздрав към всички уважили тържеството. Той благодари за активната подкрепа оказвана от ръководството на Община Несебър, на своите избиратели и жители, и гостите на Равда.

Звездата на празничната вечер бе Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл. Празнична заря озари финала на тържествата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама