Огромна вълна погуби четирима в Корсика, сред тях седемгодишно момиче

09:30, 02 авг 18 / Свят 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Летните порои на френския остров Корсика отнеха живота на четирима души, а двама други са в неизвестност. Това съобщи БГНЕС, позовавайки се на данни от град Аячо - един от административните центрове на Корсика. Три самолета са изпратени за издирване на туристите.

Инцидентът се е случил в каньона Зойку в южната част на острова, който е популярен сред любителите на дейности на открито. В момент, когато местните водни планински басейни са придошли бързо поради проливните дъждове и са излезли от бреговете, в района на каньона е имало група туристи. 

"В началото ни казаха, че водният поток е отнесъл 7 души, сред които баща и син. След това стана ясно, че четирима души, сред които едно 7-годишно момиче, са убити и още двама са изчезнали", каза прокурорът на Аячо Ерик Буяр.

По последни данни сред загиналите са баща и дъщеря, както и техния водач. Една от жертвите все още не е идентифицирана. "Вълна с около 3 м височина е заляла пострадалите", каза Буяр. Двама души - баща и неговият 16-годишен син - бяха спасени с въже.

Наводнението е било причинено от планински бури, придружени от силни валежи. Каньонът Зойку се счита за един от най-красивите в Корсика, но части от него са достъпни само със специализирано оборудване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама