Щетите от бури на плажа в Крайморие са за десетки хиляди левове

14:00, 02 авг 18 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири бури са нанесли щети за десетки хиляди левове това лято на плажа на Крайморие. Това каза пред БНР наемателят му Николай Димитров. Ивицата е номинирана за най-добра за този сезон. 

Номинацията е заслуга на всички, които работим на този плаж.Много са трудностите, препятствията, които ежедневно преодоляваме.Съумяваме с екипа да направим така, че това да не влияе на плажуващите.

Още миналата година бяхме първият плаж, който осигури достъп на хората с увреждания до ивицата, уточни Димитров.Има няколко подхода. Тази година надграждаме, добави той. Аз държа плажът да е чист и да са спазени всички хигиенни условия:

Отходните води, държа дебело да подчертая, са заустени в канализацията на Крайморие с помощта на специални помпи с електроника.Това е много важно, защото аз лично като човек, който спазва правилата,държа нещата да са подредени, плажът да е чист, не само пясъчната ивица, но и водата. 

Освен щетите от вятъра и бурята, често и гражданите нанасят такива, не пазят инвентара, общо 106 душове са били подменени от миналата година досега, уточни Димитров.

Когато човек отива на плаж, трябва да знае собствените си възможности, преди да влезе в морето, обясни старши спасителят на плажа Васил Алексиев:

Именно оттам идват по-голямата част от инцидентите. Ако ти не си прецениш правилно възможностите,винаги стигаш до един трагичен момент ,в който ние трябва да се намесваме.Да действаме според обстановката, как ще бъде извлечен човекът зависи от вълнението, дали ще е високо или ще е по-тихо или с мъртво вълнение.

Едно от най-популярните питиета не само на плажа в Крайморие, но и  по света в последно време е мохито с ангостура битер, каза управителят на едно от заведенията  на ивицата Румен Хаика:

Ако някой навремето е сервирал мохито  с ангостура битер на Хемингуей, то сигурно би го застрелял  с пушката, с която е стрелял по лъвовете.Това е една подправка  за коктейли, много известна, от много видове билки се прави.

Един от най-редовните посетители на Крайморие е певецът Руси Русев:

Това е плажът-хит на Бургас.Тук се създадоха наистина добри условия, преди нямаше къде да се паркира, а сега има голям паркинг.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама